Výroba > Mléčné speciality
Katak se tradičně domá vyrábí z nejhustšího mléka.
Tento produkt je nejrozšířenější vysoko v horach v jižních částech Bulharska.
Tradicí výroby kataku na tomto konci je umisťování do hliněné nádoby při konstantní teplotě do studny.
Takto připravená směs zraje po dlouhou dobu, v některých případech déle než šest měsíců.
Během zrání produktu mléko se zahušťuje a získává specifickou slanou chuť.
Po vyjmutí ze studny se džbán zlomí a produkt se spotřebuje přímo bez opracováni.
______________________________________________________________________________________
Jak skladovat a používat?
Spotřebujte do data: uvedeno na obalu. Uchovejte při teplotě +1 až +6 °C.
Obsahuje 100% živé bulharské jogurtové kultury Lactobacillus Bulgaricus a Streptococcus thermophilus
Složení: pasterované kravské mléko, kravské sirene, pečena paprika, česnek, olivový olej, živé bulharské jogurtové kultury.
Jak nakupovat
- při osobním odběru na prodejně.
- v měsících duben - září je prodej možný pouze v polystyrénových přepravních termoboxech z důvodů rychle se kazící potraviny.
- v měsících červenec - srpen do polystyrénových přepravních termoboxech je nutné přidat ješte chladicí blok.